{ "title": "Buharda Sebze Haşlama", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/Buharda-Sebze-Haslama-89.jpg", "date": "19.01.2024 19:07:09", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Buharda sebze haşlama, birçok sağlık sorunu yaşayan kişilerin yediği yemeğe dikkat etmesi gerekmektedir. Bazı hastalık gruplarında çiğ sebzeler tüketilmesi hastayı daha olumsuz etkiler. Mide rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı ya da alerjiye bağlı sebepler nedeniyle buharda sebze haşlama tüketilmesi hasta olan kişiler için daha sağlıklı olmaktadır. Ayrıca sağlık sorunu yaşamayan insanlar içinde buharda sebze haşlama yenilmesi birçok kişinin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Birçok mutfakta bayanların yemek yaparken kullandığımız pişirme yöntemleri vardır. Bunlar çok farklı olarak değişebilir, bazı insanlar sebzeleri çok pişmiş sever, bazı insanlar sebzelerin az pişmiş olarak tüketmek ister. Bu nedenle kişilerin damak zevki oldukça kişiden, kişiye göre değişmektedir.

Ev hanımlarının birçoğu yemek pişirirken doğru yöntemde pişirmeyi başaramayabilir. Doğru pişirilen sebzeler besin değerini kaybetmez, sağlıklı yemek yediğinizi his edersiniz. Buharda sebze haşlama son derece sağlıklı ve pratik bir uygulama şeklidir. Bu pratik haşlanan sebzelerden bebeğiniz varsa gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Dışarıda satılan buharlı pişirme tencerelerinden faydalanılabilir. Evinizde buhar tencereniz yoksa bu önemli değildir, geniş bir tencereye sıcak su ilave edilir. Tencere üzerine süzgeç yerleştirilerek sağlıklı buharda sebzenizi haşlamanız kolay olacaktır. Birçok diyet listelerinde çok sık kullanılan yöntem olarak birçok kişinin bu şekilde sağlıklı kilo verildiği ortaya çıkmıştır.

Buharda sebze haşlama nasıl yapılır?

En önemli detaylardan birisi tenceredeki süzgecin suya temas etmemesidir. Kaynayan su buharıyla sebzelerinizi pişirmelisiniz. Süzgecin üzerine pişirmek istediğiniz sebzeleri temizlenmiş ve doğranmış bir şekilde yerleştirerek kapağı tencerenin üzerine kapatarak pişmesini beklenmelidir. Bu pişme esnası süre olarak 30 dakika yeterli gelecektir. Mevsimine göre sebze tüketilmeli ve pişirilmelidir. Buharda sebze haşlama bu şekilde yapılıp tüketilebilir. Sağlık için son derece faydalı olan haşlama sebzenizi güzel yeşil salatalarla tüketebilirsiniz. Önemli bir detay pişirmek istediğiniz sebzeler aynı yumuşaklıkta olmalıdır. Sert ve yumuşak sebzeler bir arada konmamalıdır, brokoli, karnı bahar, bunlar bir arada pişirilebilir. Havuç, kereviz gibi sert gıdalar bir arada pişirilir. Patates, patlıcan biber gibi çabuk pişenlerde ayrı olarak pişirilip servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }