{ "title": "Çiğ Sebze Diyeti", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/cig-sebze-diyeti.jpg", "date": "19.01.2024 05:20:03", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "Çiğ sebze diyeti, oldukça popüler bir yöntemdir. Çiğ sebze tüketmenin en büyük faydası, damak tadınızı değiştirmesidir. Çiğ sebze tüketmeyi arttırdığınız zaman, şeker isteğinizin azaldığını fark edeceksiniz. Çiğ olarak tükettiğiniz sebzelerin besin değeri, pişmiş olarak tüketilen sebzelerin besin değerinden daha fazladır. Fakat, domates bir istisnadır. Çünkü domates piştiği zaman, antioksidan olan likopen üretmektedir. Yemeklerinizde, çiğ sebze tüketimini arttırmanız doğru olacaktır. Tatlıya ihtiyaç duyduğunuz zaman, havuç ve kırmızı biber tüketmek doğru bir seçim olacaktır. Çiğ sebze tükettiğiniz zaman, pişirmek için tükettiğiniz zamana ihtiyaç duymazsınız. Besinleri, olduğu gibi tüketirsiniz. Sebze ve meyveleri mümkün oldukça mevsiminde ve üreticiden, alıp tüketmeye çalışın. Çiğ ve doğa dostu sebzeleri tüketerek hem sağlığınızı hem de cebinizi koruyun. Çiğ olarak tüketilen sebzeler, yüksek sıcaklıklara maruz kalmadıkları için, besin değerini ve vitaminini kaybetmemiş olur. Vücudumuzda yediklerimizi sindirebilmek için, doğal enzimler bulunur. Fakat, çiğ olarak tüketilen sebzelerin taşımış olduğu farklı enzimler, sindirimi kolaylaştırıp arttırmaktadır. Çiğ sebze tüketirken de kontrollü olmak gerekir. Her hafta, tükettiğiniz çiğ sebzeleri değiştirmek ve porsiyonları kontrol altında tutmak gerekir. Aşağıda örnek olarak, bir günlük çiğ sebze diyeti verilmiştir.

Kahvaltı: Muzla badem ezmesi karışımı ve süt.

Öğlen: 2 mandalina ve çoban salata.

Salata malzemeleri
Bu salatayı istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

Ara öğün
Akşam: Ispanak dip ve havuç.

Çiğ Sebze Diyeti Malzemeleri
" } ] }