{ "title": "Etli Sebze Yemekleri", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/etli-sebze-yemekleri.jpg", "date": "20.01.2024 16:20:00", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Etli sebze yemekleri, ana yemek olarak davet sofralarında, akşam ya da öğle yemeklerinde sıkça tüketilmektedir. Yanında özellikle pirinç pilavı ile servis edildiğinde damaklarda mükemmel tat bırakacak özellikte olan etli sebze yemekleri farklı malzemeler kullanılarak hazırlanabilir. Besleyici özelliği yüksek olduğundan özellikle çocukların gelişimine katkıda bulunabilecek birçok etli sebze yemeği çeşidi bulunmaktadır. Yazımızın devamında bu yemek çeşitlerine ulaşabilirsiniz.

Etli patlıcan yemeği için gerekli malzemeler
Etli patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Etli patlıcan yemeği için ilk olarak kuru soğan ve sarımsağın kabukları soyulur. Kuru soğan yemeklik olacak şekilde doğranır. Sarımsaklar da incecik doğranır. Kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınarak yarım saat kadar pişirilir. Patlıcanların kabukları çizgili olacak şekilde soyulup, küp-küp doğranır. Aynı şekilde domatesin kabukları soyulup küp-küp doğranır. Biberler incecik doğranır. Düdüklüde haşlanan etler bir kenara alınarak suyu saklanır. Uygun bir tencerenin içine sıvıyağ alınarak ısıtılır. Isınan yağa ilk önce sarımsak ve soğanlar eklenip kavrulur. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca düdüklüde pişen etler eklenir. Yaklaşık 5 dakika soğanlar ile kavrulur. Kavrulan etlerin üzerine biberler eklenir. Ardından küp-küp doğranan patlıcan ve domatesler eklenerek karıştırılır. Son olarak karabiber, tuz ve kırmızı pul biber eklenir. Tüm malzeme beş dakika kavrulduktan sonra üzerine yarım su bardağı sıcak su ve saklanan et suyundan 1,5 bardak kadar eklenir. Yemek kısık ocağa alınarak pişmeye bırakılır. Suyunu çeker ve henüz pişmezse bir miktar daha sıcak su ilavesi yapılabilir.

Afiyet olsun.

Etli sebze yemeği için gerekli malzemeler
Etli sebze yemeği nasıl yapılır?

Uygun bir tencerenin içine sıvıyağ eklenerek ısıtılır. Isınan yağa ufak ufak doğranan etler ve ince doğranmış kuru soğan eklenip kavrulur. Yeşilbiberler ufak ufak doğranır. Kavrulan etin üzerine eklenir. Sarımsakların kabukları soyularak bütün şekilde tencereye ilave edilir. Havucun kabukları kazınır ve halka şeklinde doğranıp, kavrulan malzemelere ilave edilir. Patateslerin kabukları soyularak küp şeklinde doğranıp, tencereye eklenir. Tüm malzeme orta hararetli ocakta beş dakika kadar kavrulur. Domateslerin kabuğu soyulup, küp-küp doğranır, tencereye doğranan domatesler, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve domates salçası eklenip karıştırılır. Tenceredeki malzemelerin üzerine hafif geçecek şekilde sıcak su ilave edilir. Su kaynayana kadar orta hararetli ocakta bekletilir. Su kaynadıktan sonra ocağın altı kısılıp, tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ocakta pişirilerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Karışık sebzeli dana haşlama için gerekli malzemeler
Karışık sebzeli dana haşlama nasıl yapılır?

Dana eti eşit büyüklükte iri olacak şekilde doğranır. Uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile doğranan etler alınır. Orta hararetli ocakta etler suyunu çekene kadar kavrulur. Kavrulan etler tencereden alınır. Arta kalan yağ tencereye alınır. Kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik doğranır. Isınan yağa kuru soğan ile salça ilave edilerek kavrulur. Havucun kabukları kazınıp halka şeklinde doğranır. Mantarlar eşit büyüklükte doğranır. Tencereye doğranan havuç, mantar ve haşlanan bezelye eklenir. Üzerine kavrulan etler, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenip sotelenir. Son olarak 2 su bardağı sıcak su ilave edilerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }