{ "title": "Etsiz Sebze Yemekleri", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/etsiz-sebze-yemekleri.jpg", "date": "21.01.2024 13:51:02", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Etsiz sebze yemekleri, sebze yemekleri etle ya da sade olarak hazırlanabilir. Her bir sebze hem et eklenerek hem de direkt sıvıyağ ile hazırlanıp servise sunulabilir. Yemeklerin içinde et sevmeyenler için hazırladığımız tarifler hem pratik hem de yapılışları oldukça kolay. Sebze yemeklerinin besleyici özellikleri de oldukça yüksektir. Sizde değişik etsiz sebze yemeği tarifleri arıyorsanız sizin için seçtiğimiz tariflere göz atabilirsiniz.

Patlıcan mantar sote için gerekli malzemeler
Patlıcan mantar sote nasıl yapılır?

Orta boy patlıcan pijama şeklinde soyularak küp-küp doğranır. Sıvıyağ kızartma tavasına alınarak kızdırılır. Doğranan patlıcan kızgın yağda eşit şekilde kızartılır. Mantar temizlenir ve çok ince olmayacak şekilde doğranır. Kırmızı biber ve yeşil biber de eşit büyüklükte doğranır. Uygun bir tavanın içinde zeytinyağı alınır. Kuru soğanın kabukları soyularak incecik doğranır. Kızan yağa atılır ve kavrulur. Ardından sarımsak doğranmadan soğanların üzerine eklenir. 3 dakika kadar kavrulduktan sonra biberler ve doğranan mantarlar eklenir. Malzemeler bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. En son kızartılan patlıcanlar tencereye eklenir. Tu, karabiber eklenerek 1-2 dakika ocakta bekletildikten sonra ocaktan alınır.

Afiyet olsun.

Havuçlu kabak yemeği için gerekli malzemeler
Havuçlu kabak yemeği nasıl yapılır?

Kabağın kabukları kazınır ve küp şeklinde doğranır. Havucun aynı şekilde kabukları kazınarak halka şeklinde doğranır. Kuru soğan ve sarımsağın kabukları soyulduktan sonra incecik kıyılır. Uygun bir tencerenin içine 5 çorba kaşığı sıvıyağ alınıp kızdırılır. Kızan yağa doğranan soğan ve sarımsaklar eklenip kavrulur. Kavrulan malzemeye domates salçası eklenip 2 dakika kadar daha kavrulur. Üzerine doğranmış havuç ve kabaklar ilave edilerek karıştırılır. Son olarak tuz, karabiber ve hafif sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

İmam bayıldı için gerekli malzemeler
İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?

İmam bayıldı için kuru soğanın kabukları soyulur. Yarım ay şeklinde doğranır. Ardından yeşil biber ince ince kıyılır. Geniş bir tencerenin içine sıvıyağ alınır ve üzerine doğranan soğan ve biberler eklenip, soğanlar şeffaf bir renk alana kadar kavrulur. Kavrulan malzemeye tuz ve toz şeker ilave edilip karıştırılır.

Patlıcanlar ortadan ikiye kesilerek parmak uzunluğunda doğranır. Doğranan patlıcanlar kavrulan malzemelerin üzerine eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika pişmeye bırakılır. Sarımsakların kabukları soyularak tencereye doğranmadan eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }