{ "title": "Haşlanmış Sebze", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/haslanmis-sebze.jpg", "date": "22.01.2024 01:49:12", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Haşlanmış sebze kolayca yapılan garnitür seçeneği oluyor. Oldukça kolay olan bu tarifi çok kısa zamanda hazırlanır ve pişiriliyor. Ana yemek yanına çok yakışıyor. Çok kilolu olanlar ve külosundan şikâyetçi olanlar bu haşlanmış sebze yemeklerini yiyebilirler. Kolorisi çok düşük olan haşlanmış sebze yemek aynı zamanda sindirim sistemi içinde çok faydalı oluyor. İçerisinde birçok sebze olduğu için besin değerleri çok yüksektir. Herkes haşlanmış sebzeyi çok sevilen bir yemek türüdür. Kolesterol sorunu yaşayanlar bu tarif ile kolesterol düzeylerine düşürebilirler. Gelişim çağındaki çocuklar ve hamilelere çok öneriliyor. Çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Çocuklarınıza yedirirseniz onlarda çok beğenicekler. Yanına yoğurt da olursa daha çok faydalı oluyor.

Haşlanmış sebzenin malzemeleri
Haşlanmış sebzelerin nasıl yapılır?

İlk önce bütün yeşillikleri sirkeli suda 5 dakika bekletelim ve iyice yıkayalım. Sonra da patates, havuç ve kuru soğanı soyalım ve küpler halinde doğrayalım. Haşlama tenceresinin içerisine suyu koyup, 5-10 dakika kaynatalım. Suyun içerisine tuzu ve karabiberi koyalım ve ilk olarak havuç ve patatesi ilave edelim. Bu iki sebzeyi 6 dakika önceden koyalım ki, diğer sebzeler ile aynı sürede pişmiş olurlar. Süre sona erdiğinde ise tencerenin içerisine, brokoli, Brüksel lahanası ve kuru soğanı ilave edelim. Sebzeleri 10 dakika piştikten sonra tencereye, kıyılmış maydanozları da ilave edelim ve sonra pişirme işlemini sonlandıralım. Sonra da sebzeleri süzgeç yardımı ile süzüp servis yapacağımız kap içerisine koyalım. Küçük bir tavada tereyağını eritip, içerisine pul biberi koyalım. Biberlerin rengini yağa verdiği zaman, servis kabını almış olduğumuz sebzeleri üzerine yavaşça dökelim. Haşlanmış sebze servise hazırdır. İsteğe göre yoğurt veya süzme yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }