{ "title": "Karışık Sebze Çorbası", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/karisik-sebze-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 14:51:23", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Karışık Sebze Çorbası: Sebze çorbası, karışık olarak, sade ve kremalı yapılabilecek özellikle kışın içinizi ısıtacak ve de sebzelerden dolayı oldukça besleyici, doyurucu ve vitaminli bir çorba türüdür. Sebze çorbası, düşük kalori içeriği ile diyet programlarında yerini almaktadır. Yaklaşık olarak 1 porsiyon sebze çorbasında 125 kalori kadardır. İçerisine konulacak sebzelere göre değişik vitamin ve mineral içermektedir. Kolesterol değeri ise 1 porsiyon için yaklaşık olarak 1.7 mg kadardır.

Karışık Sebze Çorbası: Değişik tarifler ile yapılacak bu çorba da er alacak olan besinlerde önemidir. Bu tarifte yer alacak olan, kereviz de başta A, B, C vitaminleri ile selenyum, çinko, bakır, fosfor, mangan gibi değerli vitaminleri barındırmaktadır. Kabakta ise C, B1 ve fosfor ve potasyum mineralleri bolca bulunmaktadır. Ayrıca bitkisel protein, nişasta ve çinko kabak lifinde bolca bulunmaktadır. Patates, soğan ve havuçta da birçok vitamin bulunmaktadır.

Karışık Sebze Çorbası İçin Malzemeleri
Karışık Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Sebzeleri öncelikle doğruyoruz. Derin bir tencereye zeytinyağını koyup unu ilave ediyoruz. Un pembeleşinceye kadar kavurup, sonrası domates salçasını ilave ediyoruz. Daha sonra doğradığımız sebzeleri katıp, az bir süre kavuruyoruz. Baharatları ve tuzunu ekledikten sonra kaynar suyumuzu ilave ediyoruz. Sebzeler pişene kadar pişirip çorbamızı ocaktan alıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }