{ "title": "Karışık Sebze Graten", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/karisik-sebze-graten.jpg", "date": "20.01.2024 14:48:48", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Karışık Sebze Graten; Sebze yemeklerini çoğu insan sofralarından eksik etmezken, çoğu da pek sevmez. Sebze neredeyse her gün tüketilmelidir. Sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kilo aldırmaz. Rahatsızlık vermez. Tabi ki et de tüketilmesi gereken bir besindir. Eti sebzeyle de yapmak çoğu zaman tercih edilir. Sebzeyi çok sevmeyenlere sevdirecek, daha önce birçok kez yapmış olduğum beşamel soslu sebze graten tarifini sizinle de paylaşmak istedim. Kış mevsimi sebzeleriyle yapılan bu lezzet tarifi yapmanızı yapmanızı tavsiye edebilirim.

Karışık Sebze Graten Malzemeleri
Beşamel sos için malzemeler
Karışık Sebze Graten Nasıl Yapılır?

Karnabahar ve brokoli ayıklanıp, doğranmalıdır. Havuç jülyen doğranıp, patatesler ve soğanlar da ince ince doğranmalıdır. Geniş bir yemek tenceresine sebzeler atıldıktan sonra bezelye de yıkanıp hepsi birlikte haşlanmalıdır. Fakat fırında da pişeceği için haşlama işlemi kısa sürmelidir. Haşlanma bittikten sonra sebzeler süzülmeye bırakılmalıdır. Bu arada beşamel sos hazırlanmalıdır. İki yemek kaşığı un tereyağıyla birlikte kavrulduktan sonra süt azar azar eklenmeli, tuz ve karabiber de eklenip güzel bir beşamel sos hazırlanmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi unun çok kavrulmamasıdır. Yani rengi dönmeden süt koyulmalıdır. Sos da hazırlandıktan sonra tüm sebzeler bir borcama karışık bir şekilde koyulup, üzerine beşamel sos dökülmelidir. En son kaşar peyniri de serpiştirildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilmelidir.

Lezzetli bir sebze karışımı yemek isteyenler, bu tarifi gönül rahatlığıyla yapabilirler.

Afiyet olsun.
" } ] }