{ "title": "Köfteli Sebze Yemeği", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/Kofteli-Sebze-Yemegi-61.jpg", "date": "21.01.2024 08:21:32", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Köfteli sebze yemeği; birçok sebze çeşidi ile yapılabilir. Piyasada satılan ahşap şişlere yaptığınız köfteleri ve sebzeleri takarak salçalı suda fırında pişirebileceğiniz gibi tüm malzemeleri tepsiye yayarak da pişirebilirsiniz. Ama ben sizlerle daha özel ve lezzetli bir sebzeli köfte yemeği paylaşmak istiyorum. Ben bu tarifi ilk kez Ramazan ayında iftarda davet ettiğimiz misafirlerim için hazırlamıştım. Sonuç ve yorumlar oldukça iyiydi. Daha sonra da pişirmeye devam ettim. Ben köftelere tabak şeklini vererek içerisini sebze ile doldurarak yapıyorum. Ama sizler arzu ederseniz yassı şekilde yapıp üzerine sebze koyabilir ya da börek yapar gibi köftenin arasına da sebze sararak yapabilirsiniz. Ama ben bu şekilde yapılan sunumu daha çok beğendiğim için sizlere de bu tarif anlatmak istiyorum. Fakat malzeme aynı olduktan sonra sizler sunum şekillerinde değişikliğe gidebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Sebzeli köfte yemeği malzemeleri
Köftesi için
Köfteli Sebze Yemeği Üzeri için
Köfteli Sebze Yemeği Nasıl Yapılır?

Köfteli sebze yemeği yapımı için öncelikle köftenin yapılması gerekir. Bunun için köfte malzemelerinin tamamını klasik köfte yapımında olduğu gibi birleştirerek iyice yoğurun ve dinlenmesi için bir kenara koyun. Diğer taraftan ben köftenin içerisine konulacak garnitürü kendim sağlıklı koşullarda yapmayı tercih ediyorum. Tüm malzemeyi hazırlayarak tuzlu suda suyu çekene kadar garnitürleri haşlayın.

Köfte harcı dinlendiğinde avucunuza mandalina büyüklüğünde bezeler alın ve yuvarlayın. Orta kısmını oyarak tabak şeklini verin ve tüm köfte harcına aynı şekli verdikten sonra da yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tepsiyi fırına yerleştirin ve yaklaşık 175 derece ısıda 15 dakika boyunca pişirin. Köfteleri fırından çıkarttıktan sonra yemeği pişirmek istediğiniz fırın kabının içerisine köfteleri alın ve üzerine daha önceden haşladığınız garnitürü köftelerin üzerine eşit miktarda paylaştırın.

Bir kâsenin içerisinde kaynar su, tuz, salça ve sıvı yağı açarak yemeğin kenarından fırın kabına boşaltın. Yemeğin pişmesi için gerekli olan süre sadece 20 dakikadır. Bu nedenle servis yapacağınız zamanı ayarlayarak köfteli sebze yemeğini fırına verebilirsiniz. Sebzeli yemek piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi dökün.
" } ] }