{ "title": "Sebze Çorbası", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/sebze-corbasi(2).jpg", "date": "19.01.2024 09:37:59", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Sebze çorbası, en çok kış aylarında içinizi ısıtacak olan mükemmel bir vitamin deposudur. İnsan vücudunun kış aylarında bolca vitamine ihtiyacı bulunmaktadır. Bu vitamin ise doğal olarak kişinin tükettiği yiyeceklerden alınır. İşte bu durumda sebze çorbası karşımıza çıkar. Özellikle çocukların ve yaşlıların ihtiyaç duyduğu A vitamini, B vitamini ve C vitamini çok yaygın bir şekilde sebze çorbası içerisinde bulunmaktadır. Tabi ki sadece bu vitaminler değil daha birçok farklı vitamin sebze çorbası içerisinde bulunur. Bu nedenle sadece vitamin için bile bu çorbayı bol bol tüketebilirsiniz. Bu durumların yanı sıra sebze çorbasının yapılışı da oldukça kolaydır. Bunun için hiç yemek yapmasını bilmeyen insanlar bile çok kısa bir süre içerisinde bu çorbayı yapabilecektir. Çorbanın toplam yapılış süresi 25 dakika sürse bile bu süre aslında kişiden kişiye değişiklikler gösterebilir. Sebze çorbasından alınan lezzet sıcakken çok daha fazladır. Bu nedenle çorbayı sıcak sıcak servis etmeye özen gösterin. Böylece yaptığınız çorbanın çok daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Son olarak belirtmek isterim ki sebze çorbası yapılışında kullanılacak olan yağ, çorbanın tadına direk olarak etki edecektir. Bu durum nedeni ile kullandığınız tereyağını ya da diğer yağları iyi seçmelisiniz.

Sebze Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Sebze çorbası, içerisinde çok yüksek oranda sebze kullanılmaktadır. Bunun için malzemelerin büyük bir kısmı sebzelerden oluşmaktadır. Sizlerde sebze çorbası içerisine kullanacağınız sebzeleri, özenle seçerek çorbanızın lezzetini arttırabilirsiniz. Unutmayın ki sebze çorbası, soğuk kış aylarında hasta bir insan için en iyi ilaçlardan bir tanesidir.

Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle sebzelerin tümünü temiz bir şekilde yıkamalısınız. Bu işlem, sağlık açısından çok büyük önem taşımaktadır. Sebzelerin tümünü temiz bir şekilde yıkayarak tozlardan arındırdıktan sonra malzemelerde bahsettiğimiz soğanı bir kap içerisine ince ince yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Daha sonra kabağı ve biberi ayrı ayrı kaplar içerisine küçük parçalar halinde doğrayalım. Son olarak sebzelerden domatesleri küçük küçük doğrayarak ayrı bir kap içerisinde tutalım.

Bu aşamada bir tencere içerisine hangi yağı kullanacaksanız ekleyin ve yağı kızdırmak için ocağın altını açalım. Daha sonra ilk olarak soğanları yağa ekleyerek rengi pembeleşinceye kadar iyice kavuralım. Soğan pembeleşmeye başlar başlamaz havuçları ve patatesleri ekleyelim. Bu şekilde bir süre kavurma işlemi sonrasında kabakları ve biberleri ekleyelim. Bu eklemeler sonrasında bir süre daha kavurun ve son olarak domatesleri ekleyelim. Bu sebze karışımı hemen hemen bir melemene benzemektedir. Bu sebzeleri iyice kavurun ve kavurma işlemi sırasında bol bol karıştırmayı ihmal etmeyin.

Biraz önce yaptığınız karışımı kavururken tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte en az 10 dakika kadar pişirin. Bu şekilde pişirme işlemini tamamladıktan sonra sebze çorbası için malzemelerde bahsettiğimiz kadar unu ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra yine malzemelerde bahsettiğimiz kadar suyu ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocağı kapatmaya yakın dereotunu ve maydanozu da ekleyerek çorbaya tuz atın. Yeteri miktarda tuz attıktan sonra tencerenizin ağzını kapatarak bir süre daha pişirmeye devam edin. Çorbanızı sıcak sıcak servis etmeye özen gösterin.

Afiyet olsun.
" } ] }