{ "title": "Sebze Kebabı", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/sebze-kebabi(1).jpg", "date": "19.01.2024 02:56:52", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Sebze Kebabı, Sebze yemekleri yaz ve kış aylarında vazgeçilmez yemeklerimizdendir. Sebzeden birçok yemek, çorba ve salatalar yapılır. Sebze yemeklerini daha çok yazın yaparız. Çünkü ihtiyacımız olan tüm sebzeler yaz ayların da yetişir. Sebze insan vücuduna oldukça faydalı ve besleyici bir besindir. Bunun için sebzeyi evimizden eksik etmememiz gerekir. Gerek çocuklarımız olsun gerekse büyükler olsun sebzeyi bol bol tüketmemiz gerekir. Sebze yemeği birçok evde yapılır ve severek tüketilir. Biz bugün çok güzel ve lezzetli olan bir tarifi sebzeli etli kebap yapalım.

Sebzeli eti kebap malzemeler
Sebze Kebabı Nasıl Yapılır?

Etleri zeytinyağı ile bir tencereye alalım suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Etleri biraz kavurunca tereyağı, tuz, ince ince doğranmış sarımsakları ve yeşil biberleri de küçük bir şekilde doğrayıp ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. En son olarak domateslerin kabuklarını soyup ilave edelim. Biz de bu ara da sebzeleri hazırlayalım.

Patlıcanları küp-küp doğrayıp tuzlu su içine atalım ve kara suyu çıkana kadar bekletelim. Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayalım, kabakları soyup onları da küp şeklinde doğrayalım. Daha sonra sıvı yağı bir tavaya alıp kızdıralım sırasınca ilk önce patatesleri, sonra kabakları ve patlıcanları kızartalım. Sebzeleri fırın kabına alalım ve üzerine hazırladığımız eti dökelim. Sonra sos hazırlayalım tuz, salça ve karabiberi bir kapta açalım ve hazırladığımız sebzelerin üzerine gezdirelim. Sonra 180 derecelik fırına sürelim yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Pişen sebze kebabımızı cacık ile servis yapalım.
" } ] }