Sebzeleri yaz ve kış ayların da rahat bir şekilde bulabiliriz. Sebzeden çeşit çeşit yemekler ve çorbalar yaparız. Sebze her yaş grubu için oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Bunun için bol bol tüketmemiz gerekir. Salataları kimi zaman yemeklerin yanında kimi zaman ise diyet yaptığımız zaman kullanırız. Diyet yaparken vücudumuz çok fazla besin kaybeder, salata ile bu kaybolan besini denge de tutabiliriz.
Salatayı zayıflamak için kullanırsak dikkat etmemiz gerekir. Çünkü her salata zayıflatmaz eksine ben hiçbir şey yemiyorum sadece salata yiyorum diyen bir kişi eğer sebzeleri ve salata sosunu doğru kullanmaz ise eksi takdir de kilo alır. Biz bugün hafif bir salata yapalım hem doyurucu hem de besleyici bir salata karışık sebze salatası.
Sebze Salatası İçin malzemeleri
Yarım kırmızı lahana
1 tane kırmızı kırmızı turp
1 tane kereviz
Yarım karnabahar
8,9 yaprak marul
2 tane havuç
Bir tutam dere otu
Bir tutam maydanoz
Bir çimdik tuz
1 limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sebze Salatası Nasıl Yapılır?
İlk önce sebzelerin hepsini bir güzel temizleyip yıkayalım salata yapmaya hazır bekletelim. Salatayı yapmaya başlayalım, kırmızı lahanayı incecik doğrayıp biraz sirke ile ovalım biraz bekletelim. Kırmızı turpu rendeleyelim, kerevizi ince bir şekilde doğrayıp biraz limon sıkıp beş dakika bekletelim. Sonra lahanaları doğrayalım, havuçları rendeleyelim, maydanoz ve dere otunu da doğrayalım. Daha sonra bunları geniş bir salata tabağına en ortaya havuç kenarlarına diğer sebzeler gelecek şekilde çiçek şekli verelim.
Salatanın tuzunu yaklaşık yemeye başlamadan on dakika önce tuzunu atalım. Çünkü salatamız sulanır yeşil sebzelerimiz solar. Salatanın sosunu da dökelim. Biraz tuz serpelim, üzerine limon ve zeytinyağı gezdirelim. Salatamız yemeye hazır afiyet olsun.