{ "title": "Sebze Sote", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/Sebze-Sote-87.jpg", "date": "19.01.2024 06:24:23", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Sebze sote: bu yemek tarifini mutlaka hepimiz yemiş ve çok sevmişizdir. Yemeklerin yanına çok yakışan ve oldukça da kolay ve pratik bir yapımı vardır. Kesinlikle yapmakta zorlanmayacaksınız ve çok beğeneceksiniz. İçinde bulunan çesitli sebzeler ve onların içinde barındırdığı zengin vitamin ve mineraller sayesinde de bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Hastalıklara karşı koruma görevi de bulunuyor. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi:

Sebze sote tarifi için malzemeler
Sebze sote tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle sebzelerin hepsini iyice yıkayın ve süzülmesi için biraz bekleyin. Kabuklarını soyarak iyice kurulayın ve sebzeleri uzun uzun doğrayın. Başka bir taraftan teflon tavaya yağ koyarak kızdırın. Sebzeleri kızgın yağın içerisine atarak sotelemeye başlayın. Daha sonra üzerine tuzunu ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara ara karıştırarak soteleyin. Sebzeler bu şekilde yaklaşık olarak 10-15 dakika pişirin ve sebze sote istenilen kadar yumuşadıktan sonra ocağınızın altını kapatın ve üzerinden alın. İsterseniz yanına sarımsaklı yoğurt katarak sebze sitenin yanına eşlik edebilirsiniz. Sebzeli sote yemeği hazır. Sıcak sıcak servis tabağına alınır ve servis edilir. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }