{ "title": "Sebze Suyu", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/sebze-suyu.jpg", "date": "21.01.2024 05:41:27", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Sebze suyu, Sebzelerin insan hayatında önemli bir yeri vardır. Bazı insanlar sebze tüketmeyi sevmezler. Ama bunun yerine sebze ve meyve sularını tüketmek daha kolaydır. Aslına bakarsanız sebzelerin posasıyla tüketmek daha faydalıdır. Sebze sevmeyen insanlar suyunu içerek te, bu vitamini alabilirler. Birbirinden değerli ve kıymetli meyve sebzelerimizde antioksidan vardır. İnsan vücudunu güzelleştirir ve sıkılaştırır. Cildimizi daha parlak yapar.

Ancak sebze ve meyve sularını tüketirken dikkat etmemizde fayda vardır. Bazı meyveler fazla şekerli oldukları için ve içerisinde antioksidan bulundurdukları için yararlı enzimler açısından çok zengindir. Ancak en iyisi lifleri ile tüketmektir. Bu durum kan şekerimizin seviyesini yükseltmesine sebep olur. Sebzelerin suyunu içerek de bu beslenme tarzının alışkanlık haline getirmeliyiz. Ama bu alışkanlığı sürekli sebzelerin suyu içerek olmasın. Bizler sebze suyunu yemek aralarında ve yemeklerin yanlarında tüketmeliyiz.

Sebze ve meyve suları müthiş bir enerji artırıcıdır. Örneğin; beyaz lahana, kara lahana gibi ürünler haşlanarak yenirse daha faydalı olur. Aksi halde gaz, şişkinlik ve mide problemlerine yol açabilir. Salatalık ise insan vücuduna ve cilde iyi gelen bir sebzedir. Pancar suyu karaciğerimiz için mükemmel bir arındırıcı ve demir kaynağıdır. Ispanak, demir açısından zengin yüksek ve cilt sağlığına faydalı bir sebzedir. Sebze ve meyve sularını kesinlikle hazır almayın. Pastörize işleminden geçerek yüksek sıcaklık işlenmemiş meyve suyunun sağladığı faydalı enzimleri öldürür. İsterseniz sebze ve meyve sularını pastalarınızda ve keklerinizde kullanabilirsiniz. Ayrıca insan cildi içinde kullanılan sebze ve meyve suları oldukça olumlu etki görülmüştür.
" } ] }