{ "title": "Zeytinyağlı Sebze Yemekleri", "image": "https://www.sebze.gen.tr/images/zeytinyagli-sebze-yemekleri.jpg", "date": "20.01.2024 18:07:33", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı sebze yemekleri, zeytinyağlı sebze yemekleri diyet listeleri ve sağlıklı beslenmeyi tercih eden kişilerin favorisi olan yemek tarifleridir. Diyet yapan kişiler et yemekleri ya da ağır yemeklerin yerine değişik zeytinyağlı sebze yemeği tercih edebilirler. Sebzeler lif bakımından zengin içeriğe sahip olduğu için hem besleyici değerleri yüksek olur hem de sindirimi daha kolay olur. Değişik zeytinyağlı sebze yemekleri tarifi arıyorsanız yazımın devamında bulabilirsiniz.

Havuçlu zeytinyağlı taze fasulye yemeği için gerekli malzemeler
Havuçlu zeytinyağı taze fasulye yemeği nasıl yapılır?

Kuru soğanın kabukları soyularak yemeklik olacak şekilde doğranır. Zeytinyağı uygun bir tencerenin içine alınır ve doğranan soğanlar eklenip kavrulur. Havucun kabukları kazınıp, rendenin kalın yeri ile rendelenerek kavrulan soğanların üzerine eklenir. Taze fasulye tercihe göre boyutlarda doğranır. İsteğe göre dilimlenebilir. Havuçlar da kavrulduktan sonra yeşil fasulye malzemelere eklenir. Kavurma işlemi fasulyenin rengi değişene kadar devam ettirilir. Üzerine karabiber, kırmızı pul biber, limon suyu ve tuz eklenip karıştırılır. Malzemelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edilir. Ocağın altı kısılarak malzemeler yumuşayana kadar pişirilir. Arzuya göre basınçlı tencerede 10 dakika pişirilerek yemek ocaktan alınabilir.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Brüksel lahana için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı Brüksel lahana nasıl yapılır?

Lahananın üst kısmı temizlenerek kök tarafı kesilir. Yapraklara ayrılan lahana sirke ilave edilmiş suyun içinde 30 dakika kadar bekletilir. Kuru soğanın kabukları soyularak halka şeklinde doğranır. Havuçların kabukları soyulup halka şeklinde doğranır. Tencereye zeytinyağı eklenerek ısıtılır. Isınan yağda ilk önce kuru soğan kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine havuçlar eklenir. Üzerine salça ilave edilerek sotelenir. Patatesin kabukları soyulup, küp şeklinde doğranıp malzemelere eklenir. Ardından sirkeli suda bekletilen lahana süzülerek tencereye ilave edilir. Son olarak tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır. Üzerine 2 su bardağı kaynar su eklenip, ocağın altı kısılır. Tüm malzeme yumuşayana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı taze fasulye için gerekli malzemeler
Zeytinyağlı taze fasulye yemeği Nasıl Yapılır?

Fasulyeler bol su ile yıkanır. Suyu süzüldükten sonra ufak ufak kırılır. Soğanın kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Basınçlı tencerenin içine zeytinyağı alınıp ısıtılır. Isınan yağa doğranan kuru soğan, fasulye eklenir. Üzerine domatesin kabukları soyulup küp-küp doğranır. Malzemeler orta hararetli ocakta kavrulur. Üzerine domates salçası, karabiber, tuz ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır. Son olarak yeterince kaynamış su ilave edilerek düdüklünün kapağı kapatılır. Orta hararetli ocakta yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirilerek yemek ocaktan alınır.

Afiyet olsun.
" } ] }