Terbiyeli Sebze Çorbası
Terbiyeli Sebze Çorbası, kış aylarında içimizi ısıtan sıcacık sofralarımızın vazgeçilmez lezzetli çorbalarından biridir. Soğuk algınlığında vitamin deposu olan bu çorbayı içmek çok faydalı olur. Hemen hemen her bayanın bildiği ve arzuya göre sebzeleri değiştirilerek pişirilen sebze çorbası yapımı da kolay olan bir çorba türüdür. Her yöre de farklı şekilde pişen sebze çorbasının değişikliği sebzelerin farklılığı iken bazı yörelerde terbiye yapılmadan da yapılmaktadır.
Tadı her türlü yapıldığı zaman bile lezzetli ve güzeldir.
Terbiyeli Sebze Çorbası İçin Gerekli Malzemeler: 4-6 Kişilik- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet pırasa
- 1 adet beyaz kabak
- 1 adet kereviz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam kereviz yaprakları
- 100-150 gr. Kadar taze fasulye
- 50 gr. Tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber, pul biber
- 1,5 litre et suyu veya
- 1 adet et suyu veya 1 adet tavuk suyu tablet
Terbiyesi için- 2 adet yumurta
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Terbiyeli Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?
Soğanı yemeklik doğrayalım. Sebzeleri küçük küçük doğrayalım. Bir tencereye bütün doğranan sebzeleri koyalım. Üzerine suyu döküp, tencereyi ocağa koyalım ve pişmeye bırakalım. Pişen sebzeleri el mikseri ile çırpalım. Püre haline getirelim ve bir kenara bırakalım.
Başka bir tencereye terbiyeyi hazırlayalım. Un, yumurta, limon ve yoğurt birlikte çırpalım. Üzerine suyu dökelim üzerine de diğer tenceredeki sebze püresini dökelim, karıştıralım. Ocakta tekrar kaynatarak sebzeleri birbiriyle özleştirelim. Yağını, tuzunu ve baharatlarını da ilave edelim servise sunmak için hazırlayalım. Servis esnasında kıtır ekmekle servis edilirse çorbaya lezzet katarsınız.
Afiyet olsun.
21.01.2024 12:34:07
Terbiyeli Sebze Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|