Zayıflatan Sebzeler yiyerek zayıflamak, bitkisel zayıflama alanında önemli bir alternatif kilo verme yolu olarak ortaya çıkıyor. Sebzeler günümüzde içerdikleri vitaminler ve besin değerleriyle hem kilo almak için hem de kilo vermek için kullanılmaktadır. Tam da bu konuyla alakalı, hangi bitkilerin zayıflamak, hangilerinin ise kilo almak için kullanılması gerektiği bilinmelidir.
Ayrıca bitkinin nasıl tüketildiği de önem arz etmektedir. Bu makalede zayıflamak için kullanabileceğiniz sebzelerin bilgisine ulaşabileceksiniz.
Sebzelerin hemen hemen hepsi içerisinde düşük kalori barındırmaktadır. Ayrıca, vitamin, mineral, antioksidanlar, protein ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin besin değerleri barındırdığı için diyetlerin olmazsa olmazıdır. Zayıflamak için hangi sebzelerin kullanılması gerektiği konusu kadar, bu sebzelerin nasıl kullanılacağı da önem arz etmektedir. Sıkça yapılan bir yanlış şudur ki, bazı sebzeler az kaynatılması gerekirken, gereğinden fazla kaynatılarak içerisindeki yararlı vitaminler ve mineraller öldürülmektedir.
Diyet yapan insanların yapmış olduğu diğer bir yanlış da donmuş sebzeleri tercih etmeleridir. Zayıflamak için öncelikle taze sebzeler edilmelidir. Dondurulmuş sebzeler taze sebze bulunamadığında kullanılmalıdır. İlk tercihimiz taze sebzeler olmalıdır. Ayrıca, konservelerinken sebzeler besin değerlerinden çoğunu kaybettiği için konserve edilmiş sebzeler ile zayıflamak da uzmanlar tarafından önerilmemektedir.
Sebze tüketiminde dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da hijyendir. Sebzeler tüketilmeden önce güzelce yıkanmalıdır. Sebzelerin toplanmasından hale, halden manava, manavdan evimize gelene kadar çokça kişinin elini sürdüğünü unutmayınız. Ayrıca üzerine bulaşan böcek gibi canlıların kalıntılarının da kalmaması gerekmektedir. Bu yüzden bütün sebzeleri yıkanışına uygun bir şekilde yıkayıp öyle kullanmak gerekmektedir. Örnek verecek olursak, ıspanak ya da marul gibi sebzeler suyun içinde bekletilip, içindeki toprağın dibine çökmesinin ardından suyun üzerinden alınması gerekir. Su dökülüp ıspanağın içinde kalmasını sağlarsak, toprakların tekrar ıspanağa bulaşmasına neden oluruz.
Sebzeleri zayıflatmak için kullandığımızda en uygun pişirme yöntemi buharla haşlama ya da fırında pişirmektir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken sebzelerin gereğinden çok fazla pişirilmemesidir. Sebze çorbası yapılacaksa da sebzelerin suyu sıkıldıktan sonra kalan kısmının kullanılması gerekmektedir. Geride kalan suyu da ayrıca içmeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilir.
En fazla zayıflatan sebzeler
- Maydanoz: Kanser, kalp hastalığı ve obezite ile mücadele eder.
- Yeşil Çay: Güçlü kemikler için oldukça gereklidir. Vücuda destek sağlar, sağlamlık verir. Obezite, tansiyon, kanserle mücadele eder.
- Zeytin: Kolesterolü düşürür. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için oldukça gereklidir. Obezite, kanser, kalp hastalıkları ve yüksek tansiyonla mücadele eder.
- Acı Biber: Özellikle kırmızı biber vücut ısısını arttırarak yağ yakımına yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısını artmasına neden olur. Vücut ısısı artınca, yağ yakımı da hızlanır.
- Fasulye ve yeşil sebzeler: Kas yapımına yardımcı olur, yağ yakmayı sağlar. Sindirimi düzene sokar. Obezite, bağırsak kanseri, kalp hastalığı ve tansiyonla mücadele eder.
Yağ yakıcı sebzeler
- Patates: Bağ dokusunda birikmiş olan fazla suyu bünyesinde barındırır.
- Enginar: Vücuttaki fazla suyun dışarı atılmasına ve tuzun olumsuz etkilerine karşı etkilidir.
- Domates: İçeriğindeki C vitamini ciddi sıkıştırıcı etki gösterir.
- Kereviz: Böbreklerin işlevini güçlendirir ve toksik maddelerin dışarıya atılmasını sağlar.