Pırasa ile sebze çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir kış çorbası olan pırasalı sebze çorbası, soğuk günlerde içinizi ısıtacak pratik bir tarif. Taze sebzelerin uyumu ve zeytinyağının nefis aromasıyla hazırlanan bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.

27 Ekim 2025

Pırasalı Sebze Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 orta boy pırasa (beyaz ve açık yeşil kısımları)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kereviz (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 litre su veya sebze suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 defne yaprağı (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • İsteğe bağlı garnitür: maydanoz veya dereotu

Hazırlık Aşamaları:


  • Pırasaları uzunlamasına ikiye kesip iyice yıkayın, ince ince doğrayın
  • Soğanı küp küp doğrayın
  • Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın
  • Kereviz kullanacaksanız, onu da küp küp doğrayın

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın
  • Önce soğanı ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Pırasaları ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin
  • Havuç, patates ve kerevizi ekleyip 2 dakika daha karıştırın
  • Üzerine suyu veya sebze suyunu ekleyin
  • Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, sebzeler yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin
  • Son 5 dakikada limon suyunu ekleyin
  • Defne yaprağını çıkarıp, isteğe bağlı olarak blender'dan geçirebilirsiniz
  • Üzerine maydanoz veya dereotu serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Pırasaların arasına sıkışmış kum olmaması için çok iyi yıkayın
  • Çorbayı kremalı yapmak isterseniz, piştikten sonra blender'dan geçirip biraz krema ekleyebilirsiniz
  • Daha lezzetli olması için tavuk suyu da kullanabilirsiniz
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
Sebze Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri