Pırasalı Sebze Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 orta boy pırasa (beyaz ve açık yeşil kısımları)
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kereviz (isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 litre su veya sebze suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 defne yaprağı (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- İsteğe bağlı garnitür: maydanoz veya dereotu
Hazırlık Aşamaları:
- Pırasaları uzunlamasına ikiye kesip iyice yıkayın, ince ince doğrayın
- Soğanı küp küp doğrayın
- Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın
- Kereviz kullanacaksanız, onu da küp küp doğrayın
Pişirme Yöntemi:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın
- Önce soğanı ekleyip 2-3 dakika kavurun
- Pırasaları ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin
- Havuç, patates ve kerevizi ekleyip 2 dakika daha karıştırın
- Üzerine suyu veya sebze suyunu ekleyin
- Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, sebzeler yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin
- Son 5 dakikada limon suyunu ekleyin
- Defne yaprağını çıkarıp, isteğe bağlı olarak blender'dan geçirebilirsiniz
- Üzerine maydanoz veya dereotu serperek servis yapın
Püf Noktaları:
- Pırasaların arasına sıkışmış kum olmaması için çok iyi yıkayın
- Çorbayı kremalı yapmak isterseniz, piştikten sonra blender'dan geçirip biraz krema ekleyebilirsiniz
- Daha lezzetli olması için tavuk suyu da kullanabilirsiniz
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz
|