Sebzeli Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 400 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
- 4 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Tavukları kuşbaşı doğrayın, sebzeleri küp küp kesin
- Zeytinyağını tencerede kızdırın, tavukları ekleyip renk alana kadar kavurun
- Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin
- Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun
- Doğranmış havuç, biber ve domatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun
- Bulguru tencereye ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun
- Sıcak su veya tavuk suyunu, tuz ve baharatları ilave edin
- Kaynayınca ocağın altını kısın, kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin
- Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve 15-20 dakika demlenmeye bırakın
- Servis yapmadan önce pilavı karıştırıp tane tane olmasını sağlayın
Püf Noktaları:
- Bulguru önceden yıkayıp süzdürerek kullanabilirsiniz
- Tavuk suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
- Demleme süresi pilavın kıvamı için çok önemlidir
- Sebzeleri mevsimine göre çeşitlendirebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Yoğurt ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz
- Üzerine limon sıkarak daha ferah bir tat elde edebilirsiniz
|