Beşamel sosun yapımını öğrendiğimde, gerçekten mutfakta harikalar yaratabileceğimi düşünmeye başladım. Özellikle sebze yemeklerine eklediği kremsi lezzeti ve doyuruculuğu müthiş. Sebzeleri haşlayıp, üzerine hazırladığım beşamel sosunu döktüğümde, yemeğin hayranlık uyandırmaması imkansızdı. Tarifin adımlarını takip etmek oldukça kolaydı, tıpkı tarifteki gibi tereyağını eritip unla kavurduktan sonra sütü eklemek çok eğlenceliydi. Dilerseniz farklı baharatlarla lezzetlendirmek de mümkün. Özellikle muskat rendesi ile sos oldukça güzel bir aroma kazandı. Vegan versiyonunu denemek için bitkisel süt ve margarin kullanarak hazırlaya bildiğimde, sonuç beni oldukça şaşırttı. İnanılmaz doyurucu ve sağlıklı bir alternatif sunuyor bu tarif. Denemeyi düşündüğüm sebzelerin çeşitliliği de oldukça heyecan verici. Siz beşamel sosu sebze yemeklerinde nasıl kullanmayı tercih ediyorsunuz?
Beşamel sosun yapımını öğrendiğimde, gerçekten mutfakta harikalar yaratabileceğimi düşünmeye başladım. Özellikle sebze yemeklerine eklediği kremsi lezzeti ve doyuruculuğu müthiş. Sebzeleri haşlayıp, üzerine hazırladığım beşamel sosunu döktüğümde, yemeğin hayranlık uyandırmaması imkansızdı. Tarifin adımlarını takip etmek oldukça kolaydı, tıpkı tarifteki gibi tereyağını eritip unla kavurduktan sonra sütü eklemek çok eğlenceliydi. Dilerseniz farklı baharatlarla lezzetlendirmek de mümkün. Özellikle muskat rendesi ile sos oldukça güzel bir aroma kazandı. Vegan versiyonunu denemek için bitkisel süt ve margarin kullanarak hazırlaya bildiğimde, sonuç beni oldukça şaşırttı. İnanılmaz doyurucu ve sağlıklı bir alternatif sunuyor bu tarif. Denemeyi düşündüğüm sebzelerin çeşitliliği de oldukça heyecan verici. Siz beşamel sosu sebze yemeklerinde nasıl kullanmayı tercih ediyorsunuz?
Cevap yaz